Reeks: ‘De correspondenten’

Studeren in het buitenland is als joggen op een winterse avond: je kan ellenlang twijfelen om te vertrekken, maar eens je terug bent, ben je een nieuw mens. Het verwachtingspatroon dat rond zo’n buitenlands avontuur hangt is soms torenhoog. Amoureuze escapades bij de vleet of een eerste 20 behalen, het zijn maar enkele van de wilde verhalen die circuleren. Daarom ging TANK te raad bij zes studenten die op dit eigenste ogenblik in het buitenland rondfladderen, met één vraag: ‘Stemt dat buitenlandse avontuur effectief overeen met de verwachtingen die jullie vooraf hadden?”

De komende weten laten we vijf studenten Journalistiek op u los, die hun buitenlandse ervaring fileren. Ze stellen zich al even kort voor:

Emma De Cocker

Spokane, USA

Emma

Whitworth University is een private universiteit, die de regels van het Presbyteriaans protestantse geloof nauw aan het hart ligt. Met zijn ligging aan de rand van Spokane, de op één na grootste stad in Washington State, is het niet meteen de meest levendige plaats in de Verenigde Staten om als 20-jarige te vertoeven. Het gras is niet meteen altijd groener aan de overkant, heb ik geleerd. Maar een uitdaging is het zeker.

Lees hier Emma’s verhaal.

 

 

 

 

 

Lauren De Maere

Stirling, UK

Lauren

Waarom ik voor Stirling koos? Ik ben een echte stadsmens maar wilde graag het avontuur aangaan om naar het Schotse landschap te trekken. En van die keuze heb ik nog geen seconde spijt gehad! Stirling is een bruisend stadje met z’n eigen charme. Ik had niet verwacht dat het hier een “party-oord” zou zijn, maar de Schotten weten duidelijk hoe ze moeten feesten! Daarnaast liggen Edinburgh en Glasgow slechts veertig minuutjes van Stirling verwijderd. Ideaal voor een shopdagje of om een festival mee te pikken

Lees hier Laurens verhaal

 

 

 

Leroy Agyemang Prempeh-Dapaah

Izmir, Turkije

Leroy

Izmir is met een populatie van ca. drie miljoen mensen de derde stad van Turkije. Desondanks is het niet meteen een plek waar mensen veel over weten. Ook ik trok er heen met enorm gebrek aan voorkennis en een nog groter gebrek aan verwachtingen. Enkele maanden verder kan ik  deze bestemming alleen maar aanraden. Izmir is op veel vlakken een van de geniaalste plekken in de wereld.

Lees hier Leroys verhaal.

 

Lisa Snauwaert en Emilie Bruynbroeck

Stuttgart, Duitsland

Lisa en Emilie

Aan de linkerkant zie je Lisa Snauwaert en rechts Emilie Bruynbroeck. Wij zijn Erasmusstudenten aan de ‘Hochschule der Medien’ in Stuttgart (Duitsland). We studeren hier ‘Crossmedia Redaktion’ wat in de lijn ligt van onze opleiding Journalistiek in Gent. We kozen ervoor om op Erasmus te gaan omdat een internationaal avontuur ons aansprak en we vonden een andere kijk op onze Belgische opleiding wel interessant.

 

Tisia Cannaert

Dubrovnik, Kroatië

Tisia

Dag nieuwsgierige lezer! Mijn naam is Tisia Cannaert. Ik ben een laatstejaarsstudent journalistiek en ben momenteel op Erasmus in Kroatië; om preciezer te zijn in Dubrovnik. Deze stad is voor velen onder jullie misschien beter bekend als het decor van de populaire serie “Game of Thrones”.Ik studeer hier Mass Communication in UNIdu, waar nieuwe media zowat het belangrijkste aspect is van mijn richting.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *