Tomb Raider

De vader van Lara Croft, Richard (Dominic West), verdwijnt op mysterieuze wijze. Zeven jaar later denkt iedereen dat hij dood is. Iedereen behalve Lara (Alicia Vikander) die ondertussen 21 jaar oud is en al jarenlang wordt gevraagd om de papieren te ondertekenen voor de overname van haar vaders bedrijf. Lara wil dit niet doen, want ze voelt gewoon dat er iets niet klopt. Ze vindt een geheime ondergrondse werkkamer waar ze ontdekt dat haar vader niet de man was wie ze dacht dat hij was. Zo start haar zoektocht naar haar vader, zichzelf en de waarheid.

Als ze op het zogezegd onbewoonde eiland Yamatai terechtkomt, wordt ze gewelddadig verwelkomd door Mathias Vogel (Walton Goggins), die vroeger met haar vader werkte aan het Himiko-project. We merken zeer snel dat Vogel een psychopaat is die enkel streeft naar nog meer geld. Na Lara’s ontsnapping en de ontdekking dat haar vader nog leeft, wordt Lara gedwongen om het graf van Himiko te openen. Ze ontdekt zo dat Himiko geen monster was, maar de drager van een dodelijke ziekte die de wereld zou vernietigen.

De film had perfect kunnen eindigen met een kus, maar niets is minder waar. Lara Croft bewijst ons dat meiden geen jongens nodig hebben om op avontuur te trekken en een happy-end mee te maken. Het onverwachte einde laat ons hopen op een even avontuurlijk vervolg.

De Zweedse Alicia Vikander, bekend uit The Danish Girl en Jason Bourne, interpreteert met veel passie en professionalisme de rol van Lara Croft. Haar acteerprestatie blijft na de film door het hoofd spoken. Iedereen wil zoals haar zijn; even mooi, even avontuurlijk en even vechtlustig.

Tomb Raider, een perfecte film voor mensen met een avontuurlijke geest, actiefans en zelfs gebroken harten (0.0 liefde aanwezig, YES).

Note: 7,5/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *